Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ



 από την Ευαγγελια Βανιωτη

 Υλικά
- 1 κούπα η φλιτ..ζάχαρη
- ½  κούπα βούτυρο από ηλιέλαιο βιολογικό
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες
- 2 κουτ .γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλατάκι
- 1 κ.σ κανέλα
- ½  κ.σ κακάο σκόνη
- αλεύρι 3 κούπες..άλλα δείτε μετά τη μιάμιση κούπα..όσο πάρει μέχρι να μη κολάι στα χέρια η ζύμη..
- καστανή ζάχαρη αν έχετε για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Αφήνουμε από νωρίς αυγά και βούτυρο να πάρουν θερμοκρασία δωματίου
Χτυπάμε τα ζάχαρη και το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει..σε ένα άλλο μπολ έχουμε χωρίσει τα αυγά..



το ασπράδι μας το κάνουμε μαρέγκα άλλα όχι πολύ σφικτή..ρίχνουμε και ένα ένα τα κροκάδια..και όλο μαζί το μείγμα στο ήδη έτοιμο μείγμα στο μίξερ βούτυρο-ζάχαρη..


το χτυπάμε λίγο και μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά έκτος από αλεύρι...όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά..και σταματάμε το μίξερ να συνεχίσουμε στο χέρι..το μείγμα πρέπει να είναι αφράτο και να μη κολάι...έχουμε ετοιμάσει το φούρνο προθερμασμένο σε αέρα 180 βαθμούς..


προσοχή..όχι παραπάνω από 8-10 λεπτά..γίνονται σκληρά τα κουλουράκια..μπορεί να σας φαίνονται πολύ μαλακά στα 10 λεπτά.... 
άλλα βγάλετε τα ..θα σκληρύνουν μετά και άλλο...
καλή επιτυχία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου