Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

- 1 κιλό χταπόδι
-  1 κιλό μάραθο
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 φλιτζάνι του καφέ κρασί κόκκινο ξηρό και 2 ντομάτες ή 
- 1 φλιτζάνι του καφέ λευκό κρασί και χυμό από 2 λεμόνια
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι

- ελαιόλαδο

 Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια περίπου 4-5 πόντους. Το πλένουμε και το αφήνουμε στην άκρη.



Έχουμε αποψιλώσει εν τω μεταξύ τον μπαξέ από τον μάραθο που κάποτε υπήρχε.


Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τον πλένουμε.





Τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να βράσει 3-4 λεπτά περίπου για να μαλακώσει.

Τον στραγγίζουμε.



Στην ίδια χύτρα με λίγο νερό μαραίνουμε τα κρεμμύδια  και προσθέτουμε το χταπόδι και ελάχιστο νερό.



Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Στην χύτρα περίπου 10 λεπτά. 



Ανοίγουμε την χύτρα και προσθέτουμε το κρασί να πάρει μια βράση και να εξατμιστεί το αλκοόλ.



Τότε προσθέτουμε τον μάραθο, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να γίνουν και τα λαχανικά μας.



 Σερβίρουμε και σε κάθε πιάτο βάζουμε από 1 κουταλιά λάδι.

Σημείωση: όποιος θέλει μπορεί από την αρχή να βάλει το λάδι και να σοτάρει τα κρεμμυδάκια και να συνεχίσει κανονικά την συνταγή

Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου