Υλικά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2,5 κούπες τριμμένο καρότο
- 3 αυγά
- 200 γρ. αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του και 100 γρ κανονικό αλεύρι
- 1 κ.γ κανέλα
- 1κ.γ γαρίφαλο
- 1 φλιτ. Ελληνικού
καφέ .καφέ χυμό πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
- ελαιόλαδο 1 φλζ
του καφέ
- 1 ½ γ.κ μπεικιν
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψει..ρίχνουμε
λίγο λίγο το λάδι..και στη συνέχεια αφού
ομογενοποιηθεί στο μίξερ τη κανέλα το γαρίφαλο τις βανίλιες...το χυμό
πορτοκάλι....και όταν ανακατευθούν καλά ρίχνουμε όλο το αλεύρι με το μπεικιν
μέσα..λίγο λίγο .
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180-185 βαθμούς για 20 λεπτά..
Δεν θέλει παραπάνω..βάλτε μία
οδοντογλυφίδα να σιγουρευτείτε ..
βγάλτε το από το φούρνο και μόλις κρυώσει
πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη
καλή επιτυχία
καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου