από την Eleni Giazitsioglou Doulaptsis
Υλικά
- 1 ½ κούπες σιμιγδάλι ψιλό.
- 1 ½ κούπες σιμιγδάλι χοντρό.
- 1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν
- ½ κουταλάκι σόδα
- 3 κούπες χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
- ½ κουταλάκι μαστίχα Χίου
- 1 ½ κούπες σιμιγδάλι ψιλό.
- 1 ½ κούπες σιμιγδάλι χοντρό.
- 1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν
- ½ κουταλάκι σόδα
- 3 κούπες χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
- ½ κουταλάκι μαστίχα Χίου
- σιρόπι....κατά
τον γνωστό τρόπο.....
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, να θυμηθείτε να ανακατέψετε την σόδα στο πορτοκάλι . και τα αφήνετε για 4 ώρες σκεπασμένα με μεμβράνη να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, να θυμηθείτε να ανακατέψετε την σόδα στο πορτοκάλι . και τα αφήνετε για 4 ώρες σκεπασμένα με μεμβράνη να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Απλώνετε σε ταψί και το ψήνετε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά. Ρίχνετε και το σιρόπι
και το αφήνετε να κρυώσει....
Σημείωση: Πρέπει να σημειώσω ότι η συνταγή έλεγε να το χαράξουμε πριν το βάλουμε στο φούρνο και να βάλουμε ένα ολόκληρο άσπρο αμύγδαλο και κανέλα..
Σημείωση: Πρέπει να σημειώσω ότι η συνταγή έλεγε να το χαράξουμε πριν το βάλουμε στο φούρνο και να βάλουμε ένα ολόκληρο άσπρο αμύγδαλο και κανέλα..
Στην
περίπτωσή μου όμως επειδή δεν είχα τα δύο είδη σιμιγδαλιού, κρατούσε λίγη
υγρασία και δεν χαράζονταν.Αλλά " μη φοβού" γίνεται τέλειο!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου