Τρίτη 12 Απριλίου 2016

CHOKO BISCO


από την Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά
 - 1 ½   πακέτο κομματιασμένα μπισκότα
- 100 γρ. καβουρντισμένα καρύδια. 
- 50 γρ. κακάο
- 250 γρ. ζάχαρη και
- 240 γρ. νερό
- 150 γρ φρέσκο βούτυρο
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος
- 120 γρ τεμαχισμένη κουβερτούρα


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα και τα καρύδια. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το κακό, την ζάχαρη και το νερό.
Αφού ανακατευτούν καλά βάζουμε και το βούτυρο και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 7-8 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο περίπου ένα τέταρτο βάζουμε μια βανίλια και το ρίχνουμε στο μπολ με τα μπισκότα ανακατεύοντας για να πάει παντού. 
Το στρώνουμε σε φόρμα και το αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος  και την ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα.
Περιμένουμε 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε πάνω και γύρω στο γλυκό που το έχουμε βγάλει από τη φόρμα.

Το αφήνουμε 4 ώρες στο ψυγείο και με την κρέμα που περίσσεψε κάνουμε σαντιγί και γαρνίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου