από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- φασόλια
- καρότα
-1 ξερό κρεμμύδι
-αλάτι
-πιπέρι
-χυμό από 1 λεμόνι
-ελαιόλαδο
-σχοινόπρασο
-μαϊντανός
-2-3 σκελίδες σκόρδου
-σχοινόπρασο
-αγγουράκι τουρσί
Εκτέλεση
Από βραδύς μουσκεύουμε τα φασόλια. Το
πρωί τα βάζουμε να βράσουν μαζί με τα καρότα. Όταν γίνουν τα σουρώνουμε και
κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ βάζοντας και
τα πράσινα λαχανικά μας να αλεσθούν κι αυτά μαζί. Αν είναι πολύ πηχτά
προσθέτουμε και λίγο ζουμί.
Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το λεμόνι.
Στο κάθε πιάτο προσθέτουμε και 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο.
Γαρνίρουμε με αγγουράκι τουρσί.
Αν έχουμε και φρέσκο ζυμωτό ψωμί στρωνόμαστε στο τραπέζι για τα καλά!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου