από την Ευαγγελια Βανιωτη
Υλικά
η κλασσική συνταγή έχει..
- ανά 250 γραμ κρέας..(όχι μοσχάρι, αλλά αρνί...)
- ψωμί μπαγιάτικο όση είναι η μάζα του κιμά...σε
- κόκκινο κρασί όχι πολύ τόσο όσο χρειάζεται για να φουσκώσει
το ψωμί και να μπει και αυτό στη μάζα......
- 1 κουταλάκι γλυκού γεμάτο κύμινο
- 4 μέτριες σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένο..
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανό
- 4 λιαστές
ντομάτες
Για την σάλτσα
Για την σάλτσα
- άλλες 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 πρέζες δυόσμο
- αλάτι πιπέρι
- μουστάρδα..1 κ.σούπας
Για την σόγια
Για την σόγια
- μισό πακέτο
- αλεύρι (4 κ.σ)
- 1 φλζ καφέ κόκκινο κρασί
- 1 κ γ κύμινο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 σκελίδες
σκόρδο
Εκτέλεση
ανακάτεψα..έπλασα και τηγάνισα
Αν θέλετε ψήστε τα στο γκριλ
...μόλις τηγανίστηκαν και δεν άντεξα τσάκισα 4 απίστευτοι....τους
υπολοίπους τους έριξα στη σάλτσα ντομάτας με τις 4 σκελίδες σκόρδο τη μουστάρδα
1 κ.σ και αλάτι και πιπέρι μία πρέζα δυόσμο...
για ένα τεταρτακι.....
μετά έκανα και νερόβραστο ριζότο..γιατί η σάλτσα είναι πολύ βαριά ...και το ευχαριστηθήκαμε...καλή σας επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου