Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΓΙΑ





από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
η κλασσική συνταγή έχει..
- ανά 250 γραμ κρέας..(όχι μοσχάρι, αλλά  αρνί...)
- ψωμί μπαγιάτικο όση είναι η μάζα του κιμά...σε
- κόκκινο κρασί όχι πολύ τόσο όσο χρειάζεται για να φουσκώσει το ψωμί και να μπει και αυτό στη μάζα......
- 1 κουταλάκι γλυκού γεμάτο κύμινο
- 4 μέτριες σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένο..
- αλάτι
- πιπέρι
-  μαϊντανό
-  4 λιαστές ντομάτες
Για την σάλτσα
- άλλες 4 σκελίδες σκόρδο
-  2 πρέζες δυόσμο
- αλάτι πιπέρι
-  μουστάρδα..1 κ.σούπας
Για την σόγια 
- μισό πακέτο
- αλεύρι (4 κ.σ)
- 1 φλζ καφέ κόκκινο κρασί  
- 1 κ γ κύμινο
- ½  ματσάκι μαϊντανό
-  αλάτι
- πιπέρι
-  4 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
ανακάτεψα..έπλασα και τηγάνισα


Αν θέλετε ψήστε τα στο γκριλ



...μόλις τηγανίστηκαν και δεν άντεξα τσάκισα 4 απίστευτοι....τους υπολοίπους τους έριξα στη σάλτσα ντομάτας με τις 4 σκελίδες σκόρδο τη μουστάρδα 1 κ.σ και αλάτι και πιπέρι μία πρέζα δυόσμο...


για ένα τεταρτακι.....


μετά έκανα και νερόβραστο ριζότο..γιατί η σάλτσα είναι πολύ βαριά ...και το ευχαριστηθήκαμε...καλή σας επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου