από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 400 γραμμ. ζυμαρικά (κοχύλια, φαρφάλες, η κοφτό
μακαρονάκι)
- 2 φινόκιο (μαραθόριζες)
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- σχοινόπρασο
- μαϊντανός
- ντομάτες λιαστές
- λίγο λάδι από τις λιαστές ντομάτες
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τις μαραθόριζες
και τις ψιλοκόβουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελάχιστο νερό και μαραίνουμε
ελαφρά τα κρεμμυδάκια και τις μαραθόριζες.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο
και το σκόρδο ψιλοκομμένο και σβήνουμε το μάτι.
Βράζουμε τα
ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
Τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα
λαχανικά μας. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λιαστή
ντομάτα ψιλοκομμένη, σχοινόπρασο και στο τέλος
γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και
σερβίρουμε.
Λάδι δεν βάζουμε έξτρα, παρά μόνο όσο πάρουμε μαζί με τις
λιαστές ντομάτες από το βάζο.
Παρατήρηση: προσοχή στο αλάτι, επειδή και οι ντομάτες και
το λάδι τους έχουν αρκετό αλάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου