Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ


από την  Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
-  1 φλιτζάνι από χυμό 2 λεμονιών και συμπλήρωσα νερό
- 1 ½  φλιτ ζάχαρη
- ½  φλιτ ηλιέλαιο
- 800 γραμ  περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο  του
- 1 κ ,γ μπεικιν
-  1 φλιτζάνι σύκο γλυκό κουταλιού στεγνό σε κομματάκια
- 2.κ, γ γαρίφαλο
- 1 κ γ κανέλα
- ½  κ γ μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά , εκτός από το αλεύρι. Και όταν ομογενοποιηθούν  προσθέτουμε το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα  σε ένα λαδωμένο ταψάκι μικρό.



Ψήνουμε και σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 0 για μισή ώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου