Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ






από την Γιάννα Παρασχοπούλου

 Υλικά

- 1 κουνέλι σε μερίδες περίπου 1,5 κιλό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη ντομάτα σε καρέ
- 1 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
- 1 κ.γ. μουστάρδα σε σπόρους
- 1 κ.σ. πάπρικα
- ½  κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 ½   κ.γ. κόλιαντρο
- 1 κ.γ. κουρκουμάς
- 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- κάρυ

Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με λίγο αλάτι και  ψήνουμε  στο φούρνο στους 200°C μέχρι να μισοψηθούν σε ταψί.
Αυτό το κάνουμε για να αποφύγουμε το σοτάρισμα, έτσι ώστε δεν θα  απορροφήσουν καθόλου λάδι οι μελιτζάνες και γίνουν βαριές και θερμιδογόνες.



Στην προκειμένη περίπτωση οι μελιτζάνες είναι από την κατάψυξη, έτοιμες, μισοψημένες, οπότε απλώς τις ξεπαγώνουμε από βραδύς.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κουνέλι  μαζί με το κρεμμύδι, την ντομάτα και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, ίσα να μην κολλήσει, μέχρι να αρχίσει να βγάζει τα υγρά του και το κρέας και τα λαχανικά μας.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μέχρι να πιει η ντομάτα τα υγρά της. 
Αλατοπιπερώνουμε , και ανακατεύουμε
Αδειάζουμε στην γάστρα  όπου ήδη έχουμε βάλει τις μελιτζάνες και προσθέτουμε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.



Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα κουρκουμά και κάρυ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 0 μέχρι να γίνει το φαγητό μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου