από την Eleni Giazitsioglou Doulaptsis
Υλικά
- 4 ½ κούπες αλεύρι
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά σούπας ξύδι άσπρο
- 3 κουταλιές σούπας λάδι ελαιόλαδο
-αλάτι
- 1 ¾ κούπες νερό
Εκτέλεση
Γίνονται 12 με 14 φύλλα και τα ψήνουμε στο φουρνάκι για 45 λεπτά στους 420 βαθμούς.
Ζυμώνουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί και μετά τον πλάστη ....
Μπορείτε να βάλετε ότι γέμιση θέλετε. Σήμερα έκανα γέμιση για τυρόπιτα. ( 5 αυγά, τυρί και ανθότυρο, και φυσικά αλάτι και πιπέρι)
Γίνονται 12 με 14 φύλλα και τα ψήνουμε στο φουρνάκι για 45 λεπτά στους 420 βαθμούς.
Ζυμώνουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί και μετά τον πλάστη ....
Μπορείτε να βάλετε ότι γέμιση θέλετε. Σήμερα έκανα γέμιση για τυρόπιτα. ( 5 αυγά, τυρί και ανθότυρο, και φυσικά αλάτι και πιπέρι)
Το σπανάκι το έβαλα στην σπανακόπιτα και μου τελείωσε.
Συμβουλή: Αν θέλετε να ψήσετε αμέσως ένα , ρίξτε λίγο νεράκι και
λαδάκι από πάνω. Παγωμένο δεν το χρειάζεται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου