Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ


από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ
Υλικά 
- πατάτες 
- κρεμμύδι 
- σκόρδο 
- μανιτάρια 
- λαδοτύρι Μυτιλήνης κομμένο σε κυβάκια 
- καπνιστό χοιρινό , η γαλοπούλα , η ζαμπόν 
- ντοματίνια 
- πιπεριά 
-κολοκυθάκι κομμένο σε μπαστουνάκια
- 8 αυγά 
- 150 γρ γάλα 
- 1 κουτ σούπας baking powder

Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε σε ένα πυρέξ που έχουμε λαδώσει και ρίξει τριμμένη φρυγανιά στη βάση του και στα πλαϊνά τοιχώματα του .


Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι , 2 σκελίδες σκόρδο και τα μανιτάρια , σβήνουμε με κρασί και τα στρώνουμε και αυτά στο πυρέξ . 

Ψιλό κόβουμε το καπνιστό χοιρινό , η ότι άλλο αλλαντικό θέλουμε , την πιπεριά και ανακατεύουμε ρίχνοντας και τα κυβάκια του τυριού .
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 8 αυγά , ρίχνουμε και το γάλα και το baking powder και τα 
περιχύνουμε στο πυρέξ .

Ψήνουμε στον φούρνο , στις αντιστάσεις 160 βαθμούς για μια ώρα . 


Όταν κρυώσει κόβεται και τρώγεται ανάποδα


Δεν έχω φάει καλύτερη ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου