Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΓΑΥΡΟΣ ΞΥΔΑΤΟΣ


από την Kyriaki Tomtsikioti

Υλικά
- 1 κιλό γαύρο 
- 700 γρ. περίπου  χοντρό αλάτι
-  ξίδι 


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον πλένουμε. Στρώνουμε τα καημένα τα γαυράκια σε στρώσεις και ρίχνουμε αλάτι.  Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελέψουν.  
Από πάνω ρίχνουμε ξίδι. Τα βάζουμε στο ψυγείο. Αφού περάσουν κάνα δυο τρία 24ώρα ανοίγουμε ένα γαυράκι στη μέση και παίρνουμε μάτι. 
Άμα είναι άσπρο είναι έτοιμα. Τα ξεπλένουμε από το αλάτι και τ' ανοίγουμε να τα κάνουμε φιλέτο. Δηλαδή βγάζουμε το κόκκαλο. 
Τα σενιάρουμε ξανά και ρίχνουμε από πάνω λάδι και ξίδι ή λεμόνι. Όλα αυτά βέβαια σε γυάλινο σκεύος. 
Και άντε τσιν τσιν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου