από την Ευαγγελια Βανιωτη
Υλικά
- 1 πακέτο
μύδια
- 3 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι
- 1 μέτριο κρεμμυδάκι ξερό
- αλάτι
- πιπέρι
- ½ φλιτζανάκι του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ του καφέ τσίπουρο
Εκτέλεση
Αχνίζω πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ..μετά
ρίχνω ολίγον ελαιόλαδο..μέχρι να αρπάξει ελαφρώς το κρεμμυδάκι..και ρίχνω το
ρύζι.(το ρύζι σχετικά είναι λίγο.).
Μόλις πιει το λαδάκι και αρχίσει να
κολλάει...ρίχνω το τσίπουρο
Το αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ..και ρίχνω
το αλάτι το πιπέρι και 6 φλιτζανάκια του καφέ νερό...για να τρώμε μύδια και όχι
ρύζι..
Αφού βράσει κάνα 10 λεπτο.. ρίχνω άνηθο και τα
πλυμένα μύδια..βράζει για κάνα 5λεπτό..μετά σβήνω τη φωτιά..και βάζω το καπάκι
και τα αφήνω να πιούνε όλα τα υγρά
Απλά θεϊκό..
Καλή σας επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου