από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κιλό
θράψαλα
- ½ κιλό
σπανάκι
- 300-400 γρ
πράσα
- 4-5
κολοκυθάκια
- 5-6 πράσινα
κρεμμυδάκια ή 2 ξερά κρεμμύδια
- λίγο μάραθο
η δυόσμο
- αλατοπίπερο
- μαϊντανός
- χυμό από 2
λεμόνια
- ελαιόλαδο
- 2-3 σκελίδες
σκόρδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε ,
και κόβουμε σε χοντρές ροδέλες τα θράψαλα και τα πλένουμε καλά.
Τα βάζουμε σε
σουρωτήρι να φύγουν τα νερά τους και μετά τα αδειάζουμε σε μια γάστρα.
Εν τω μεταξύ,
έχουμε πλύνει και χοντροκόψει το σπανάκι, τα πράσα και τα κολοκυθάκια.
Τα προσθέτουμε
κι αυτά στην γάστρα.
Σειρά έχουν τα
κρεμμύδια, είτε πράσινα , είτε ξηρά, καθώς και τα μυρωδικά μας.
Ανακατεύουμε καλά
και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με τον χυμό των λεμονιών και το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200 0
Σημ. 1: επειδή
δεν τρώω μαγειρεμένο λάδι, το φαγητό θα ψηθεί χωρίς αυτό και θα το προσθέσω ωμό
στο πιάτο μου.
Σημ.2: το λάδι μπορούμε να το βάλουμε στην κατσαρόλα και να τσιγαρίσουμε τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια. Κατόπιν συνεχίζουμε κανονικά την συνταγή μας.
Καλή μας όρεξη!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου