Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΑ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
- 3 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο,  λίγη φέτα και ψημένο χαλούμι
- 1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 1-2 ντομάτες σε καρέ κομμένες
- 3 αβγά
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στην φλόγα φλόγα έξω. Έτσι αποκτούν αυτήν την εξαίσια μυρωδιά και γεύση της καπνιστής μελιτζάνας!!!!! 
Αν αυτό είναι αδύνατον, τότε τις ψήνουμε στην κουζίνα.


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες να μαραθούν. 


Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο , καθώς επίσης και τον μαϊντανό


Αφού αρχίσουν να μαραίνονται σε 2-3 λεπτά βάζουμε  τις ψημένες μελιτζάνες και τις ντομάτες, και σοτάρουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.


Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
Προσθέτουμε την ρίγανη, αλατοπίπερο, την φρυγανιά, και τα αυγά. Από την φρυγανιά κρατάμε την ½  κούπα  χωριστά.


Σε ένα ταψάκι βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και κει πασπαλίζουμε λίγη φρυγανιά.


 Αδειάζουμε το μείγμα και το ισιώνουμε με ένα κουτάλι. 


Πασπαλίζουμε κι από πάνω λίγη φρυγανιά.



Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 - 200 ºC. 
Ψήνουμε για 45 - 60 λεπτά περίπου.
Σημ.: 1. Ψήνουμε  τις μελιτζάνες ολόκληρες σε ταψί στους 200ºC για 45 λεπτά με 1 ώρα, ανάλογα με το μέγεθος.
Αδειάζουμε τη σάρκα τους, τη βάζουμε σε ένα  σε σουρωτήρι, για να φύγουν όλα τα υγρά τους.
Σημ.: 2. Τα κρεμμύδια αν θέλουμε τα σοτάρουμε στο λάδι .Αλλιώς το λάδι το προσθέτουμε, ωμό,   πάνω από κάθε κομμάτι, αφού το σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη!!!! 




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου