από την Georgia Ilio
Υλικά
- 400 γρ. αλατισμένα φιστίκια
- 3-4 κ.σ. φιστικέλαιο ή ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κοφτή μέλι
- 3-4 κ.σ. φιστικέλαιο ή ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κοφτή μέλι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μίξερ τα φιστίκια και το φιστικέλαιο και τα χτυπάμε με τα μαχαίρια. Σε περίπτωση που τα φιστίκια δεν είναι αλατισμένα ρίχνουμε και 1-2 πρέζες αλάτι.
Χτυπάμε για 3 λεπτά με 3 διακοπές για να ελέγχουμε το μείγμα
μας. Δεν πρέπει στο μείγμα να υπάρχουν κομμάτια φιστίκι, ούτε να μοιάζει με
σκληρή πάστα.
Όσο πιο πολύ τα χτυπάμε τόσο πιο καλό θα γίνει το μείγμα μας
γιατί τα φιστίκια θα βγάλουν τα έλαιά τους και θα βοηθήσουν να γίνει το φιστικοβούτυρό
μας.
Μετά λοιπόν από 3 λεπτά, το μείγμα μας έχει γίνει ρευστό και
έχει αναπτύξει θερμότητα.
Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 5 '', ουσιαστικά να κάνει 3
βόλτες.
Το φιστικοβούτυρό μας είναι έτοιμο!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου