Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΘΡΑΨΑΛΑ ΤΟΥΡΣΙ


από την Eleni Kariofilli

Υλικά
- πλοκάμια από θράψαλα ή χταπόδι
- 2 ποτήρια ξύδι
-1 κουταλιά  αλάτι  χοντρό
- 2 κουταλιές  ζάχαρη
- σκόρδο
- μαϊντανό
-ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα πλοκάμια από τα θράψαλα ή το χταπόδι και τα κόβουμε σε κομμάτια. Προσοχή να μην τα παραβράσουμε και λιώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ξύδι, το αλάτι, την ζάχαρη και ζεσταίνουμε καλά το υγρό. Σε γυάλινο βάζο τοποθετούμε τα κομμάτια από τα θαλασσινά και προσθέτουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Γεμίζουμε το βάζο με το μείγμα ξυδιού.

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου