Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΠΕΠΟΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
-1 κιλό πεπόνι καθαρισμένο και κομμένο κομμάτια
-750 γρ. ζάχαρη
-1 φλ. τσαγιού νερό
-2 κλωνάρια αρμπαρόριζα
 -1 βανίλια
-2 ½  λεμόνια το χυμό

Εκτέλεση
Βάζουμε το πεπόνι σε λεκάνη με νερό που έχουμε στύψει τα 2 λεμόνια.
Φροντίζουμε να είναι βυθισμένα καλά στο νερό βάζοντας επάνω ένα πιάτο


Τα αφήνουμε 2 τουλάχιστον ώρες να σφίξουν. Μετά τα ξεπλένουμε σουρώνουμε και στραγγίζουμε καλά.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με την ζάχαρη και το νερό, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ξαφρίζοντας.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και τα αφήνουμε για 24 ώρες.
Την επομένη βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα το πεπόνι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά το σιρόπι για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά.


Ρίχνουμε τις  βανίλιες, την  αρμπαρόριζα και το πεπόνι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά περίπου να δέσει το σιρόπι και να μαλακώσει το πεπόνι.[προσοχή φουσκώνει] .

Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού για συντήρηση αντισηψία και ζαχάρωμα.
Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου