Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη και την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- αμπελόφυλλα από κονσέρβα
- φέτα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- άνιθος ψιλοκομμένος
- πιπέρι
- λάδι
σάλτσα βινεγκρέτ με μέλι και μουστάρδα




Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα φύλλα βγάζοντας τα από το βάζο και τα ξεπλένουμε τα με νερό.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Ετοιμάζουμε την γέμιση λιώνοντας την με το πιρούνι και προσθέτουμε τον άνιθο το κρεμμυδάκι και το λάδι με το πιπέρι.


Όταν γίνει σαν αλοιφή τότε είναι έτοιμη.
Βάζουμε λίγο μείγμα στο φύλλο και το τυλίγουμε όπως τα ντολμαδάκια.
Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε λίγο λάδι και τοποθετούμε τα ντολμαδάκια.


Τα ψήνουμε 4-5 λεπτά από την μια πλευρά και μετά με προσοχή(εδώ είναι και η μεγάλη δυσκολία) τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά για να ψηθούν λίγο.
Τα σερβίρουμε με σάλτσα βινεγκρέτ με μέλι και μουστάρδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου