από
την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
-
800 γρ αλεύρι
-
1 φακελάκι ξηρή μαγιά η 40 γρ φρέσκια
- 1 κ. σούπας αλάτι
- λίγο λάδι
-
χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Σε
1 κούπα λιώνουμε την μαγιά με λίγο χλιαρό νερό.
Σε
ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
Ρίχνουμε και την λιωμένη μαγιά.
Προσθέτουμε λίγο λάδι
και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο χλιαρό νερό και ζυμώνουμε ελαφρά. Μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.
Ρίχνουμε και την λιωμένη μαγιά.
Προσθέτουμε λίγο λάδι
και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο χλιαρό νερό και ζυμώνουμε ελαφρά. Μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.
Ούτε
3 λεπτά δεν θα μας πάρει.!!!
Βάζουμε από πάνω είτε μεμβράνη είτε κλείνουμε
με το καπάκι του μπολ και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα περίπου.
Παίρνουμε τις άκρες από το ψωμί και τις ζυμώνουμε προς το
κέντρο.
Βάζουμε 1 λαδόκολλα στο μπολ
και τοποθετούμε εκεί το ψωμί μας και το σκεπάζουμε πάλι.
Βάζουμε 1 λαδόκολλα στο μπολ
και τοποθετούμε εκεί το ψωμί μας και το σκεπάζουμε πάλι.
Εν
τω μεταξύ προθερμαίνουμε την κουζίνα μας με την γάστρα μαζί στους 180-200 0
Μόλις
κάψει καλά βγάζουμε την γάστρα τοποθετούμε το ψωμί με την λαδόκολλα μαζί και ψήνουμε μέχρι να
ροδίσει καλά.
Προς το τέλος βγάζουμε το ψωμί και το ψήνουμε ακόμα 5 λεπτά στη
σχάρα, για να φύγει κάθε υγρασία και να γίνει τραγανό.
Καλή
επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου