Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ


από την ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΒΑΝΙΩΤΗ σε εκτέλεση από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
Για τα μελομακάρονα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο καλής ποιότητας του τσαγιού
- ½  φλιτζάνι ζάχαρη
- ¼  φλιτζάνι κονιάκ
- ¼  φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκλου κανέλα
- 1 κγ μπέικιν πάουντερ
- ½  φλιτζάνι καρυδόψιχα
- 1 ¼  φλιτζάνι αλεύρι γοχ
Για το σιρόπι
- 600 γρ νερό
- 600 γρ ζάχαρη
- 3 ξύλα κανέλας
- 4 γαρίφαλα
- 1  πορτοκάλι ολόκληρο με τη φλούδα κομμένο στα 2
 - 200 γραμμάρια μέλι


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε  όλα μαζί υλικά.
Πλάθουμε  και ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο 150  0  για 30 λεπτά περίπου
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βράζουμε για 5 λεπτά όλα τα υλικά εκτός από το μέλι που το προσθέτουμε μετά .‘



Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά κάνουμε τα μελομακάρονα.
Αφού γίνουν τα μελομακάρονα τα σιροπιάζουμε καθώς είναι καυτά και κρύο το σιρόπι μας.
Τα  βουτάμε  και τα βγάζουμε αμέσως, ούτε δευτερόλεπτα, αλλιώς θα μας λαπαδιάσουν!!
Τα σουρώνουμε κάπου και τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα. 
Πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου