από την ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΒΑΝΙΩΤΗ σε εκτέλεση από την Ευαγγελια Βανιωτη
Υλικά
Για τα
μελομακάρονα
- 1 φλιτζάνι
ελαιόλαδο καλής ποιότητας του τσαγιού
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- ¼ φλιτζάνι κονιάκ
- ¼ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκλου κανέλα
- 1 κγ μπέικιν πάουντερ
- ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα
- 1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι γοχ
- ¼ φλιτζάνι κονιάκ
- ¼ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκλου κανέλα
- 1 κγ μπέικιν πάουντερ
- ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα
- 1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι γοχ
Για το σιρόπι
- 600 γρ νερό
- 600 γρ νερό
- 600 γρ
ζάχαρη
- 3 ξύλα
κανέλας
- 4 γαρίφαλα
- 1 πορτοκάλι ολόκληρο με τη φλούδα κομμένο στα 2
- 200 γραμμάρια μέλι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα μαζί υλικά.
Πλάθουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 150 0 για 30 λεπτά περίπου
Ετοιμάζουμε το
σιρόπι: βράζουμε για 5 λεπτά όλα τα υλικά εκτός από το μέλι που το προσθέτουμε μετά .‘
Το αφήνουμε να
κρυώσει και μετά κάνουμε τα μελομακάρονα.
Αφού γίνουν τα
μελομακάρονα τα σιροπιάζουμε καθώς είναι καυτά και κρύο το σιρόπι μας.
Τα βουτάμε
και τα βγάζουμε αμέσως, ούτε δευτερόλεπτα, αλλιώς θα μας λαπαδιάσουν!!
Τα σουρώνουμε
κάπου και τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου