από την Noppi Karayianni
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 5 φλιτζάνια καρύδια
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά
- 1 κουταλιά σούπας κανέλα
- 1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
- 2-3 φλιτζάνια μέλι.
- 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 5 φλιτζάνια καρύδια
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά
- 1 κουταλιά σούπας κανέλα
- 1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
- 2-3 φλιτζάνια μέλι.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα καρύδια με τα κανελλογαρύφαλλα και τη φρυγανιά.
Αλείφουμε 3 φύλλα στο ταψί με λάδι , βάζουμε καρύδι .
Αλείφουμε 2 φύλλα , βάζουμε καρύδι.
Το κάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα , μετά την τελευταία στρώση αφήνουμε 4-5 φύλλα για την επιφάνεια του γλυκού.
όσο αλείφουμε προσπαθούμε να μην πιέζουμε πολύ τα φύλλα για να γίνει αφράτος ο μπακλαβάς
Κόβουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε με νερό την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία , 100 βαθμούς για αρκετή ώρα .Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα όλα τα φύλλα και θα γίνει τραγανό το γλυκό.
Αλείφουμε 3 φύλλα στο ταψί με λάδι , βάζουμε καρύδι .
Αλείφουμε 2 φύλλα , βάζουμε καρύδι.
Το κάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα , μετά την τελευταία στρώση αφήνουμε 4-5 φύλλα για την επιφάνεια του γλυκού.
όσο αλείφουμε προσπαθούμε να μην πιέζουμε πολύ τα φύλλα για να γίνει αφράτος ο μπακλαβάς
Κόβουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε με νερό την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία , 100 βαθμούς για αρκετή ώρα .Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα όλα τα φύλλα και θα γίνει τραγανό το γλυκό.
Όταν πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα , βγάζουμε
από το φούρνο και ρίχνουμε το μέλι , προσπαθώντας να πάει παντού.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο , χωρίς να τον ανάψουμε , για να λιώσει εύκολα το μέλι από τη ζέστη του και το αφήνουμε 24 ώρες.
Μπορούμε να κάνουμε μετά ένα γλάσο σοκολάτας και να το στρώσουμε πάνω στο γλυκό , ή στο μισό για να έχουμε 2 επιλογές.
Καλή επιτυχία
Ξαναβάζουμε στο φούρνο , χωρίς να τον ανάψουμε , για να λιώσει εύκολα το μέλι από τη ζέστη του και το αφήνουμε 24 ώρες.
Μπορούμε να κάνουμε μετά ένα γλάσο σοκολάτας και να το στρώσουμε πάνω στο γλυκό , ή στο μισό για να έχουμε 2 επιλογές.
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου