Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ


η συνταγή είναι από την Giota  Haropoulou και η εκτελεση από την Ioanna Zagkla

Υλικά
- 1 με 1 ½  κιλό  χοιρινό
- 1 κεσέ μανιτάρια πορτομπέλο
- ½  με 1 λεμόνι, αναλόγως τα γούστα και τα κέφια
- μουστάρδα
- πιπέρι - αλάτι
- 1-2 καρότα
- κρεμμύδι
- κρασάκι

Εκτέλεση


Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα με τα μανιτάρια επίσης κομμένα σε φετούλες σε λίγο νεράκι.
Όταν μελώσουν και μαραθούν τα μανιτάρια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας το χοιρινό κομμένο σε χοντρούς σχετικά κύβους


Προσθέτουμε και  τα καρότα κομμένα σε ροδέλες.
Τα αφήνουμε όλα να πάρουν κάνα δυο βράσεις και σβήνουμε με λίγο κρασί. 
Όταν εξατμιστεί ρίχνουμε το λεμόνι με τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό ισα να το σκεπάσει και προσθέτουμε το πιπέρι. 
Αφήνουμε να πάρει κάνα δυο βράσεις σε δυνατή φωτιά και χαμηλώνουμε το μάτι μας και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Όταν δέσει η σάλτσα μας ρίχνουμε και το αλατάκι, δοκιμάζουμε και σβήνουμε το μάτι.



Έχει θεϊκή γεύση!!! 
Ευχαριστώ κουντούτσκο!!!

Σημ.: μπορούμε να προσθέσουμε και ότι άλλο μπαχαρικό θέλουμε, όπως θυμάρι, κάρυ η κόκκινη πάπρικα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου