Υλικά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 3 αυγά
- 200 γρ β ιτάμ η βούτυρο
- ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μονό του η ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 φακελάκι μπέικιν παουντερ
- 5 μήλα
- κανέλα
- σταφίδες (προαιρετικά)
- 1 βανίλια
- 3 αυγά
- 200 γρ β ιτάμ η βούτυρο
- ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μονό του η ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 φακελάκι μπέικιν παουντερ
- 5 μήλα
- κανέλα
- σταφίδες (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βιτάμ με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα αυγά αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει λίγο.
Καθαρίζουμε τα μήλα, και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα αυγά αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει λίγο.
Καθαρίζουμε τα μήλα, και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Τα προσθέτουμε στο μείγμα, μαζί με την βανίλια, την κανέλα και τις σταφίδες.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
Τοποθετούμε τα χαρτάκια στις θήκες και γεμίζουμε με το μείγμα σχεδόν 3/4 σε κάθε θήκη.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
Τοποθετούμε τα χαρτάκια στις θήκες και γεμίζουμε με το μείγμα σχεδόν 3/4 σε κάθε θήκη.
Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0 για 25 λεπτά περίπου η μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε χαμηλή σχάρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου