από την χρυσα κυριακοπουλου
Υλικά (για δύο μακροστενες φόρμες)
- 5 αυγά
- 1 κούπα λάδι(εγώ βάζω μισή ελαιόλαδο κ μισή σπορελαιο)
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 κεσεδακι γιαούρτι
-1/2 κούπα γάλα
- 4 κούπες αλεύρι
- 2 βανιλιες
- 1 μπεικιν
- 4 κ.σ. κακάο
- 1 κούπα λάδι(εγώ βάζω μισή ελαιόλαδο κ μισή σπορελαιο)
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 κεσεδακι γιαούρτι
-1/2 κούπα γάλα
- 4 κούπες αλεύρι
- 2 βανιλιες
- 1 μπεικιν
- 4 κ.σ. κακάο
1ο στάδιο
Βουτυρωνουμε τις φόρμες μας ή βάζουμε αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπάμε αρχικά τα αυγά με τη ζάχαρη κ έπειτα προσθέτουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά
(εκτός από το κακάο)
με το μπεικιν τελευταίο.
2ο στάδιο
Μοιράζουμε το περισσότερο μείγμα στις δύο φόρμες κ στο υπόλοιπο ρίχνουμε το κακάο το οποίο ,χτυπάμε λίγο να ενσωματωθεί με το μείγμα μας κ το μοιράζουμε στις δύο φόρμες
μας,
μ ένα πιρούνι ανακατεύουμε λίγο για να μπερδευτούν τα δύο μείγματα κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα!
Δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν περάσει τουλάχιστον μισή ώρα κ για να δούμε αν έχει γίνει καρφώνουμε μ ένα μυτερό μαχαίρι.!
Όταν το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να σταθεί πέντε λεπτά και μετά ξεφορμαρουμε!!
Καλή επιτυχία!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου