από την Τζένη Λάγαρη
Υλικά
Για τις κρέπες
- 1 φλ. Γάλα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. αλεύρι
- 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Για την γέμιση
- κοτόπουλο στήθος
- πατάτα
- μανιτάρια
- 1 κουταλιά κορν φλάουερ
- ½ φλ.γάλα
- 2 κουταλιές μουστάρδα
- μοσχοκάρυδο
- αλατάκι
- πιπέρι
- μπόλικο κασέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά για τις κρέπες μαζί, αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα και με υπομονή ετοιμάζουμε τις κρέπες μας.
Βράζουμε το στήθος κοτόπουλο με 1-2 πατάτες σε λίγο νερό,
πάντα προσθέτω και ένα κρεμμύδι ολόκληρο για να παίρνει την μυρωδιά από το
κοτόπουλο , το οποίο μετά το αφαιρώ.
Αφού βράσει, μόλις μείνει με λίγο ζουμάκι με ένα πιρούνι
όπως είναι ζεστό το κάνω ίνες και συγχρόνως πατάω και τις πατάτες, ρίχνω μουστάρδα
πιπεράκι αλατάκι εννοείται .
Σε ένα άλλο σκεύος με λίγο λαδάκι τσιγαρίζω τα μανιτάρια
, και όταν γίνουν προσθέτω το γάλα, το κορν φλάουερ και το μοσχοκάρυδο .
Ανακατεύω τα δυο μείγματα προσθέτω μπόλικο κασεράκι ή
άλλο κίτρινο τυρί
και γεμίζω τις κρεπούλες μου και αφού τις πασπαλίσω και
εξωτερικά με κασέρι τις ψήνω γύρω στα 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.
Έτσι γλυτώνω κρέμες γάλακτος ή μπεσαμέλ και γίνεται
διπλονόστιμο χωρίς να είναι βαρύ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου