Υλικά
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1 κιλό μελιτζάνες
-5-6 κ σ λάδι
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2-3 σκελίδες σκόρδα
ψιλοκομμένο
-100 ml λευκό κρασί
-1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1κ σ φρέσκο βασιλικό
ψιλοκομμένο
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
-πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε κύβους τις
μελιτζάνες και τις αφήνουμε αλατισμένες σε σουρωτήρι τουλάχιστον 30 λεπτά.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδα να γυαλίσουν μετά και τις μελιτζάνες για 10 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να πάρουν χρώμα.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδα να γυαλίσουν μετά και τις μελιτζάνες για 10 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα, τον
βασιλικό και το αλατοπίπερο.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 30 λεπτά μέχρι
να δέσει η σάλτσα
Αν χρειαστεί
προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Σβήνουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Σερβίρουμε με πουρέ, ρύζι, πατάτες τηγανητές η με κοντό ζυμαρικό.
Σερβίρουμε με πουρέ, ρύζι, πατάτες τηγανητές η με κοντό ζυμαρικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου