από την Καλλιόπη
Υλικά
- λάχανο
- 2-3 καρότα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3-4 πράσινα κρεμμυδάκια
- 3-4 σκελίδες σκόρδου
- 1 αυγό
- λίγο τσίλι η μερικές
σταγόνες ταμπάσκο
- αλάτι
- λάδι
- φύλλα για σπρινγκ ρολλς η φύλλα κρούστας
- 2-3 κουταλιές σησαμέλαιο
Εκτέλεση.
Τρίβουμε στον ειδικό τρίφτη το λάχανο. Καθαρίζουμε και
ψιλοκόβουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, ξερό και
και πράσινα.
Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί. Ρίχνουμε το αλάτι και τα
τρίβουμε για να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το σκόρδο
περασμένο από την πρέσα και το τσίλι η το ταμπάσκο.
Προσθέτουμε το μείγμα στα λαχανικά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί τα υλικά. Προσθέτουμε το
σησαμέλαιο, είναι κάτι που θα τους δώσει εξαιρετικό άρωμα και γεύση
Αν χρησιμοποιήσουμε φύλλα κρούστας, τα κόβουμε σε ανάλογο
μέγεθος η χρησιμοποιούμε έτοιμα φύλλα για σπρινγκ ρολς. Παίρνουμε μία γεμάτη
κουταλιά σούπας και την βάζουμε στην άκρη του φύλλου. Τυλίγουμε λίγο και
διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα για να μη φύγει η γέμιση. Ρολάρουμε κανονικά
και το βάζουμε στην άκρη. Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και τα υπόλοιπα ρολάκια.
Αλείφουμε στην γωνία στο τέλος με λίγο αυγό για να κολλήσει καλά το φύλλο και έτσι δεν θα μας ανοίξει κατά το τηγάνισμα.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα βάζουμε σε απορροφητικό
χαρτί να στραγγίξουν.
Τα συνοδεύουμε με γλυκόξινη σάλτσα αν θέλουμε ή σάλτσα
μπάρμπεκιου.,
Παρατήρηση : την γέμιση την βάζουμε σε μια γωνία του φύλλου και μετά κλείνουμε και τυλίγουμε το ρολάκι.
η εικόνα είναι από το διαδίκτυο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου