από την Eleni Xenophontos
Υλικά
Για την ζύμη
- 8 ποτήρια αλεύρι μαλακό (χωριάτικο)
- 1 ποτήρι λάδι
- 2 μπέικιν πάουντερ
-1 κ, γλ κοφτό αλάτι
- νερό 3 ποτήρια περίπου, όσο πάρει
Για την γέμιση
- 1,5 κιλό κολοκύθα κίτρινη
- 1,5 ποτήρι σταφίδες
- 1 κ,σ ζάχαρη
- 1,5 ποτήρι πληγούρι
- 3/4 του ποτηριού σπορέλαιο
- 1-2 πρέζες αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα από βραδύς σε κύβους και την βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να βγάλει τα υγρά της.
Το πρωί ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τ αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε την ζύμη μας . Μοιράζουμε το ζυμάρι μας σε 15-18 κομμάτια και τ ανοίγουμε στο μέγεθος ρηχού πιάτου.
Στην κάθε πιτούλα βάζουμε 3 κουταλιές σούπας από την γέμιση, στο μισό της πίτας. Το κενό το διπλώνουμε και κλείνουμε την πίτα μας σαν μισοφέγγαρο
Στρίβουμε τις άκρες για να κλείσει η πίτα μας και να γίνει πλουμιστή..
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 -25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν!!
Υλικά
Για την ζύμη
- 8 ποτήρια αλεύρι μαλακό (χωριάτικο)
- 1 ποτήρι λάδι
- 2 μπέικιν πάουντερ
-1 κ, γλ κοφτό αλάτι
- νερό 3 ποτήρια περίπου, όσο πάρει
Για την γέμιση
- 1,5 κιλό κολοκύθα κίτρινη
- 1,5 ποτήρι σταφίδες
- 1 κ,σ ζάχαρη
- 1,5 ποτήρι πληγούρι
- 3/4 του ποτηριού σπορέλαιο
- 1-2 πρέζες αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα από βραδύς σε κύβους και την βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να βγάλει τα υγρά της.
Το πρωί ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τ αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε την ζύμη μας . Μοιράζουμε το ζυμάρι μας σε 15-18 κομμάτια και τ ανοίγουμε στο μέγεθος ρηχού πιάτου.
Στην κάθε πιτούλα βάζουμε 3 κουταλιές σούπας από την γέμιση, στο μισό της πίτας. Το κενό το διπλώνουμε και κλείνουμε την πίτα μας σαν μισοφέγγαρο
Στρίβουμε τις άκρες για να κλείσει η πίτα μας και να γίνει πλουμιστή..
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 -25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου