Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

ΣΑΡΛΟΤΤΑ



από την Eleni Xenophontos

Υλικά
Για την κρέμα
- 1 ½ λίτρα γάλα
- 11 κ σ νισεστέ
- 5 κ σ ζάχαρη
- 7 κ σ κόρν φλάουερ
- ροδόσταγμα
- 1 κ σ γεμάτη βούτυρο
- 1 βανίλια
- ξύσμα από περγαμόντο ή νεράντζι
Για την βάση του γλυκού
- 1 παντεσπάνι σκέτο ή σοκολάτας, η φέτες του κέικ
- λίγο σιρόπι από τα γλυκά μαζί με λίγο ροδόσταγμα
Για το στόλισμα
- διάφορα γλυκά του κουταλιού
 - αμύγδαλα ασπρισμένα

Εκτέλεση



Σε ένα μακρόστενο ταψάκι βάζουμε το παντεσπάνι 
και το ραντίζουμε με λίγο σιρόπι από τα γλυκά μας μαζί με λίγο ροδόσταγμα.


Σε ένα μπολ παίρνοντας λίγο από το γάλα μας διαλύουμε το νισεστέ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε σιγανή φωτιά προσθέτοντας το κορν φλάουερ. Και το γάλα με το νισεστέ.


 Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι ν αρχίζει να πήζει


Ανακατεύοντας γρήγορα για να μην μας κολλήσει  αφήνουμε την κρέμα να πήξει καλά και αποσύρουμε από το μάτι, 



προσθέτοντας το βούτυρο, την βανίλια και το ξύσμα περγαμόντου

Πάνω από το παντεσπάνι κομματιάζουμε το περγαμόντο η το νεράντζι.


Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα.

 Ραντίζουμε με λίγο ροδόσταγμα και  κουνάμε το ταψάκι για να απλωθεί η κρέμα και να γίνει ίσια στην επιφάνεια.
Την αφήνουμε να κρυώσει και αμάχως μετά την στολίζουμε με αμύγδαλα και κομμάτια από τα γλυκά μας.


Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο. Την κόβουμε την επόμενη μέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου