Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ


από την Καλλιόπη

Υλικά
- 350 γρ φυτικό βούτυρο
- 1 ποτήρι άχνη
- 1 βανίλια
- λίγο ροδόσταγμα
- 1 κρόκο αυγού
- ½ ποτήρι αμύγδαλα κοπανισμένα και ασπρισμένα
- 3 κ γ μπέικιν-πάουντερ
- φαρίνα όσο χρειαστεί
- άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. 
Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε φύλλο και με ένα κου-πατ κόβουμε τους κουραμπιέδες μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0 για μισή ώρα σχεδόν. Όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου