από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1/2 του κιλού κιμά μοσχαρίσιο
- 13 με 15 κάστανα
- σταφίδες μαύρες
- σταφίδες ξανθές
- κουκουνάρι
- 3 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
- 5 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι χοντροκομμένα
- καρύδια ψιλοκομμένα
- καρίνο
- αλάτι
- πιπέρι
- κόκκους από διάφορα πιπέρια
- πάπρικα γλυκιά
- ρύζι 1 1/2 φλιτζανάκι του καφέ
- 4 με 5 κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- λάδι αρκετό
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 ποτηράκια κρασί λευκό
- λίγη ρίγανη
- θυμάρι
- λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα κάστανα ελαφρώς τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε χοντροκομμένα.
Σε ένα μπώλ βάζουμε τις σταφίδες το κουκουνάρι τα δαμάσκηνα τα σύκα και το κάστανο.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τον μαϊντανός
Όταν σωταριστούν προσθέτουμε τον κιμά και τον μαραίνουμε μαζί με τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε και το ρύζι και το αφήνουμε ελαφρώς να μαραθεί.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν αρχίσει να εξατμίζεται το κρασί προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τους γυρνάμε λίγο με την κουτάλα για να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.\
Προσθέτουμε νερό ζεστό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Χαμηλώνουμε την φωτιά σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και περιμένουμε να σωθούν τα υγρά τους.
Η γέμιση είναι έτοιμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου