Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


από την  Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 5 κ σ λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 4-5 πολύχρωμες πιπεριές μακρόστενα κομμάτια [εγώ βάζω και 2-3 καυτερές]
- ½  ποτήρι άσπρο κρασί
- 400 γρ. περίπου τριμμένη ντομάτα η κονκασε
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανό
- 1 η 2 κονσέρβες τόνου σε νερό.
- 1 πακέτο σπαγγέτι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι το  σκόρδο τις πιπεριές και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί ρίχνουμε  την ντομάτα, αλάτι και  πιπέρι .
Βράζουμε 15-20΄να πήξει και προσθέτουμε τον στραγγισμένο τόνο και μαϊντανό.

Ενώνουμε την σάλτσα με τα βρασμένα ζυμαρικά η την προσθέτουμε επάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου