Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ ΜΕ ΠΡΑΣΣΑ




από τον Fotis Kalogiannis

Υλικά


- 1 φύλλο ζύμης για τάρτες ή κουρού
- 3 μέτρια πράσα
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
- 150 γραμμάρια  μπέικον
- 200,ml κρέμα γάλακτος
- λίγο κρασί η κονιάκ
- 2 αυγά
- 200 γραμμάρια  διάφορα  τυριά


Εκτέλεση

Προθερμαί
νουμε τον φούρνο στους 180°c με 200°c.
Τοποθετούμε το φύλλο της τάρτας με αντικολλητικό χαρτί σε ταψί για τάρτες ή ότι άλλο ταψί διαθέτουμε και το τρυπάμε με ένα πιρούνι παντού.
Το καλύπτουμε με μια λαδόκολλα και ρίχνουμε λίγα όσπρια πάνω στο αντικολλητικό να το καλύψει(το κάνουμε αυτό για να μην φουσκώσει το φύλλο).
Το ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά (το τσεκάρουμε να πάρει λίγο χρώμα)
Παράλληλα προετοιμάζουμε την γέμιση.
Ψιλοκόβουμε(όχι πολύ ψιλά)το μπέικον και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει χρώμα (λίγο χρώμα). 
Κόβουμε ροδέλα λεπτή το πράσο και το κρεμμύδι και αφού έχει γίνει το μπέικον το βγάζουμε από το τηγάνι κ προσθέτουμε το κρεμμύδι στη αρχή να σωταριστεί (να γίνει διάφανο) αλατίζουμε κ προσθέτουμε το πράσο να σωταριστεί.
Αφού είναι έτοιμα προσθέτουμε το μπέικον και σβήνουμε με κρασί ή κονιάκ,να εξατμιστεί το αλκοόλ κ αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε ένα μπωλ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την κρέμα αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα στο σκεύος με το πράσο και το κρεμμύδι και ρίχνουμε  τα διάφορα  τυριά και ανακατεύουμε καλά.
Όταν έχει ψηθεί και  το φύλλο για τάρτες που έχουμε στον φούρνο βγάζουμε την λαδόκολλα με τα όσπρια και ρίχνουμε το μείγμα με το πράσο στο ταψί με το φύλλο για τάρτες.


Ψήνουμε για 30 στους 180°c να πάρει χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου