από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1/2 κιλού αρακά
- 1 πράσο λεπτοκομμένο
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα λεπτοκομμένα
- άνιθος
- 2 με 3 φέτες ζαμπόν φουαντρέ κομμένο σε λωρίδες
- 1 και 1/2 λίτρα ζωμό κότας
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- φρυγανισμένες φέτες ψωμί κομμένες σε κυβους
- γιαούρτι
Εκτέλεση
Κόβουμε το πράσο το ζαμπόν και το κρεμμύδι σε ροδέλες λεπτές.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το πράσο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το ζαμπόν και τον άνιθο.
Μόλις σωταριστούν προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε συνεχώς.
Ετοιμάζουμε τον ζωμό βράζοντας το νερό με τον κύβο κότας.
Όταν όλα είναι έτοιμα ρίχνουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα με τα λαχανικά μας.
Αφήνουμε να πάρει βράση και μόλις ξεκινήσει χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και με σκεπασμένη κατσαρόλα βράζουμε το φαγητό μας για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
Ετοιμάζουμε τους κύβους μπαγιάτικου ψωμιού να φρυγανιστούν αφού τους ψεκάσουμε με λίγο λάδι.
Περνάμε την σούπα από το μπλέντερ και μετά από σίτα.
Αφήνουμε την σούπα να πάρει βράση κοιτώντας αν χρειάζεται να αραιωθεί η να πήξει.
Σερβίρουμε στα πιάτα με μια κουταλιά γιαούρτι κρουτόν και ψιλοκομμένο άνιθο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου