από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 4 αγγινάρες κατεψυγμένες κομμένες σε κύβους
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 γιαούρτι
- 4 φέτες ζαμπόν φουαντρέ καπνιστό
- 5 ποτήρια νερό
- λίγο βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κύβο
- μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κύβους και γκριλαρισμένο
- σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Κόβουμε τις καρδιές της αγγινάρες σε κύβους.
Βάζουμε το νερό μαζί με τον κύβο να βράσει ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε στο τηγάνι το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τις αγγινάρες και το σκόρδο.
Όταν σωταρίστουν τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τον κύβο και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι αγγινάρες και να αρχίζει να μειώνεται το νερό.
Κόβουμε τις μπαγιάτικες φέτες ψωμιού σε κύβους τους ψεκάζουμε με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο σκόνη σκόρδου.
Σε λαδόκολλα ψήνουμε το ψωμί στο γκρίλ.
Περνάμε την σούπα στο μπλέντερ και μετά από τρυπητό για να κρατηθούν τα χοντράδια.
Κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν σε κομμάτια και τις σωτάρουμε με λίγο βούτυρο.
Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασσο.
Χτυπάμε το γιαούρτι με μια κουταλιά κόρν φλάουρ και μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε μια με δύο κουτάλες από την σούπα και το ανακατεύουμε να ενωθούν.
Το ρίχνουμε ξανά στην σούπα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Σερβίρουμε την σούπα βάζουμε κρουτόν και προσθέτουμε και λίγο ζαμπόν που έχουμε σωτάρει.
Πασπαλίζουμε την σούπα με ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου