από την Κυράννα Πέλλα
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 1 ποτήρι αλεύρι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 μπέικιν - πάουντερ
- 2 βανίλιες
- λικέρ της αρεσκείας μας
- 1 χούφτα αμύγδαλα
- 1 μόρφατ
- 1 ζαχαρούχο καραμελωμένο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 μπέικιν - πάουντερ
- 2 βανίλιες
- λικέρ της αρεσκείας μας
- 1 χούφτα αμύγδαλα
- 1 μόρφατ
- 1 ζαχαρούχο καραμελωμένο
Για το σιρόπι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
Για την καραμέλα
- ¼ της κούπας αμυγδαλόπαστα
- ¼ ζάχαρη
Για την καραμέλα
- ¼ της κούπας αμυγδαλόπαστα
- ¼ ζάχαρη
Εκτέλεση
Τα υλικά όλα μαζί σαν κέικ
Ψήνουμε για 25 λεπτά και ρίχνουμε και το σιρόπι αφού το έχουμε βράσει .
Μόλις κρυώσει τότε χτυπάμε το μόρφατ ,με το ζαχαρούχο για 5 λεπτά και το απλώνουμε
επάνω στο παντεσπάνι.
Στρώνουμε σε λαδόκολλα την αμυγδαλόπαστα με την ζάχαρη και ψήνουμε για λίγο μέχρι να
καραμελώσει .
Όταν κρυώσει την σπάμε στο μούλτι και στρώνουμε από πάνω!
Καλή επιτυχία !! Και καλή όρεξη !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου