Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ





από την Κυράννα Πέλλα

Υλικά 

Για το παντεσπάνι
- 1 ποτήρι αλεύρι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 μπέικιν - πάουντερ
- 2 βανίλιες
- λικέρ της αρεσκείας μας
- 1  χούφτα αμύγδαλα
- 1 μόρφατ
- 1 ζαχαρούχο καραμελωμένο


Για το σιρόπι

- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό

Για την καραμέλα 


- ¼  της κούπας  αμυγδαλόπαστα
- ¼  ζάχαρη 

Εκτέλεση 
Τα υλικά όλα μαζί σαν κέικ

Ψήνουμε για 25 λεπτά και  ρίχνουμε και το σιρόπι αφού το έχουμε βράσει . Μόλις κρυώσει τότε χτυπάμε το μόρφατ ,με το ζαχαρούχο για 5 λεπτά και το απλώνουμε επάνω στο παντεσπάνι.
Στρώνουμε σε λαδόκολλα την αμυγδαλόπαστα  με την ζάχαρη και ψήνουμε για λίγο μέχρι να καραμελώσει .


Όταν κρυώσει την σπάμε στο μούλτι και στρώνουμε από πάνω!
Καλή επιτυχία !! Και καλή όρεξη !!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου