Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

ΣΑΛΑΤΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους χωρίς τα σπόρια
- 1 αγγουράκι κομμένο σε κύβους
- ρόκα
- καλαμπόκι κονσέρβας
- 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
- 1 πιπεριά κομμένη ψιλά
- 2 κρεμμύδια φρέσκα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- πληγούρι (λίγο ανάλογα με τα λαχανικά )
- κουκουνάρι
- λάδι
- κρέμα μπαλσάμικου
- αλάτι
- πιπέρι



Εκτέλεση

Κόβουμε όλα τα υλικά μας σε μικρούς κύβους.
Σε ένα μπρίκι βάζουμε να βράσει λίγο νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το πληγούρι και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Στραγγίζουμε το πληγούρι και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε και το πληγούρι.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο και περιχύνουμε με το λάδι που το έχουμε χτυπήσει με την κρέμα μπαλσάμικου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου