Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

ΣΑΛΑΤΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους χωρίς τα σπόρια
- 1 αγγουράκι κομμένο σε κύβους
- ρόκα
- καλαμπόκι κονσέρβας
- 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
- 1 πιπεριά κομμένη ψιλά
- 2 κρεμμύδια φρέσκα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- πληγούρι (λίγο ανάλογα με τα λαχανικά )
- κουκουνάρι
- λάδι
- κρέμα μπαλσάμικου
- αλάτι
- πιπέρι



Εκτέλεση

Κόβουμε όλα τα υλικά μας σε μικρούς κύβους.
Σε ένα μπρίκι βάζουμε να βράσει λίγο νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το πληγούρι και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Στραγγίζουμε το πληγούρι και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε και το πληγούρι.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο και περιχύνουμε με το λάδι που το έχουμε χτυπήσει με την κρέμα μπαλσάμικου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου