από την Effie Tsitsika
Υλικά
- 750 γρ. αλεύρι
- 1 σακουλάκι baking powder
- 400 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 660 γρ. ζάχαρη
- 6 αβγά
- 400 ml χυμό πορτοκάλι
- 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο
και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε διαδοχικά
το αλεύρι με το baking powder και με το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
Βάζουμε
το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο
φούρνο για 1 ώρα.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει.
Ύστερα βάζουμε σε πιατέλα
και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου