Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ


από την Effie Tsitsika

Υλικά
-  750 γρ. αλεύρι
- 1 σακουλάκι baking powder
- 400 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 660 γρ. ζάχαρη
- 6 αβγά
- 400 ml χυμό πορτοκάλι
- 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά. 
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. 
Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το baking powder και με το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ. 
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη. 
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. 
Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει. 
Ύστερα βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου