Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ - ΚΕΙΚ



από την George kiki Mino

Υλικά
 - 250 γρ βιτάμ 
- 340 γρ ζάχαρη
- 120 ml γάλα
- 60 ml κονιάκ
- 4 αυγα
-- 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 1φακελακι μπέικιν
- ¼ - κ.γ. σόδα φαγητού
- 1 κ.γ. μαχλέπι
- 1 κ.γ. κακουλέ
- ½  κ.γ. μαστίχα
- 2 βανίλιες
- ζάχαρη άχνη για το στόλισμα
Εκτέλεση

Ακολουθούμε τη διαδικασία που κάνουμε και στο κέικ.
Πολύ καλό χτύπημα στο βούτυρο, προσθέτουμε ζάχαρη, αυγά, γάλα, κονιάκ, μυρωδικά, και αφού ανακατέψουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα το κοσκινίζουμε και το ρίχνουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.


Χρησιμοποιούμε τσέρκι ή ταψάκι  



Ψήνουμε ανάλογα με το φούρνο, εγώ στους 160 - 180  0 κάτω και αέρα για 45' 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου