Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΚΛΑΣΙΚΗ



από την Effie Tsitsika

Υλικά

- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 10 φύλλα κρούστας
- 3 με 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα




Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα το σιμιγδάλι και την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και όταν δέσει η κρέμα την κατεβάζουμε από την φωτιά.
Ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος λίγο μικρότερο από τις διαστάσεις του φύλλου.
Τοποθετούμε στην βάση το φύλλο ραντίζοντας το με βούτυρο.
Τοποθετούμε στο σύνολο 5 φύλλα βουτυρωμένα.
Ρίχνουμε την κρέμα και την απλώνουμε σε όλο το σκεύος.
Στρώνουμε τα άλλα 5 φύλλα βουτυρωμένα και κλείνουμε την μπουγάτσα,
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Όταν την βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου