Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

ΧΑΛΒΑΣ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ ΣΠΙΤΙΚΟΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 160 γρ ταχίνι
- 170 γρ μέλι
- 50 γρ αμύγδαλα
- λίγο σουσάμι (προαιρετικό)
- λίγο εκχύλισμα φυσικής βανίλιας
- 10 κ σ νερό

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το μέλι. 


Αφήνουμε να βράσει και ρίχνουμε την βανίλια. 
Μόλις βράσει και κοχλάσει για κάνα 5λεπτο, ρίχνουμε το ταχίνι, το οποίο  έχουμε ανακατέψει πολύ καλά.



Βράζουμε ως ν αρχίσει να πήζει και το αποσύρουμε από την φωτιά. 
Προσθέτουμε τ αμύγδαλα και το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.
Εν τω μεταξύ έχουμε ντύσει με μεμβράνη ένα μπολ της αρεσκείας μας, η τσέρκι



και αδειάζουμε το μείγμα.



Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου