από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε λεπτές φέτες
- φέτα
- ροκφόρ
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- κοκκινοπίπερο καυτερό
- 1 κουταλιά μαγιονέζα
- λάδι
- γάλα αδυάλυτο
Εκτέλεση
Λιώνουμε τα τυριά και βάζουμε το σκόρδο λιωμένο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τον μαϊντανό.
Με το πιρούνι τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την μαγιονέζα για να ενωθούν τα υλικά.
Έχω κόψει σε φέτες τις μελιτζάνες τις αλατίζω και τις αφήνω να μείνουν για να ξεπικρίσουν.
Τις ξεπλένω και τις στεγνώνω σε απορροφητικό χαρτί,
Σε ταψί με λαδόκολλα τις τοποθετώ και τις λαδώνω.
Τις ψήνω ελαφρώς στον φούρνο.
Τις βγάζω και βάζοντας λίγη γέμιση στην άκρη αρχίζω και τις διπλώνω σε ρολάκια.
Τα τοποθετώ σε λαδωμένο ταψάκι και ρίχνω από πάνω γάλα εβαπορέ.
Όση γέμιση περισσέψει την βάζουμε πάνω από κάθε ρολό μελιτζάνας.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου