από την Τζένη Λάγαρη
Υλικά
Για την βάση
- 1 πακέτο σφολιάτα
Για την κρέμα
-1 λίτρο γάλα, 3,5% λιπαρά
-100 γρ. κορν φλάουρ
-6 κρόκους
-6 κουταλιές γεμάτες ζάχαρη
-1 βανίλια
-3 κουταλιές βούτυρο
-ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα
-200 ml κρέμα γάλακτος κτυπημένη σε σαντιγί
Εκτέλεση
Ψήνουμε για μισή ώρα τα 2 φύλλα σφολιάτας τρυπημένα πυκνά
με ένα πιρούνι και πασπαλισμένα με άφθονη άχνη στους 170 βαθμούς αέρα
Βράζουμε τα 900 γρ γάλα μαζί με την ζάχαρη και μόλις
πάρει βράση το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 100 γραμμ.
γάλα με διαλυμένο το κορν φλάουερ.
Επαναφέρουμε στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. προσθέτουμε
την βανίλια και τους κρόκους κτυπημένους καθώς και το βούτυρο.
Το αφήνουμε να κρυώσει με μια μεμβράνη επάνω του για να
μην κάνει πέτσα. Όταν κρυώσει τελείως το ανακατεύουμε απαλά με την σαντιγί και
το γλυκό το στήνουμε εάν είναι δυνατόν λίγη ώρα πριν σερβιριστεί.
Το στήσιμο: Σφολιάτα κρέμα σφολιάτα κρέμα , θρύμματα από
σφολιάτα και μπόλικη άχνη.
Μυστικούλι
Για να μη σας κολλήσει το γάλα στην κατσαρόλα , την
βρέχουμε, ή βάζουμε ζάχαρη και γάλα και δεν ανακατεύουμε, μέχρι να βράσει.
Η
ζάχαρη που σας έδωσα ίσως δεν ικανοποιήσει τους πολύ γλυκατζήδες μπορούν να
προσθέσουν κι άλλη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου