Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΑΜΝΑΤΟ

από την Τζένη Λάγαρη


Υλικά
- 2 τηγανιές πατάτες
- 2 κιλά μοσχάρι μαλακό χωρίς κόκκαλο, εγώ έβαλα ελιά
- 300 - 400 γρ, διάφορα κίτρινα τυριά
- φύλλα δάφνης
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- κρασί
- χυμό ντομάτας
- ντοματοπολτός
- αλατοπίπερο


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε ελαφρά στο καλαμποκέλαιο. Κόβουμε το μοσχαράκι μας σε μέτρια κομμάτια και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το 1 ποτήρι ελαιόλαδο , προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι, το κρεμμύδι και τις  2 σκελίδες σκόρδο, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Αφού σοταριστεί καλά σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. 
Προσθέτουμε χυμό ντομάτας και μια κουταλιά ντοματοπολτού , λίγο νερό μέχρι να σκεπαστεί καλά το μοσχαράκι μας και το αλατοπιπερώνουμε.(εδώ προσοχή στο αλάτι, γιατί εγώ αναγκάστηκα να βάλω λιγότερο τυρί μετά, μια και το πάτησα λίγο)
Σε ένα πήλινο σκεύος αρκετά μεγάλο βάζουμε τις τηγανισμένες πατάτες και το βρασμένο μοσχαράκι ( αφού έχουμε αφαιρέσει την δάφνη και το μπαχάρι) και ρίχνουμε από πάνω τα τυριά.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά. 
Σερβίρεται ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου