Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

ΜΑΝΤΙ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ



από τον Ιωάννη και Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 4 φύλλα χωριάτικο φύλλο Ζαγορίσιο
- κιμάς για μακαρόνια από την προηγουμένη
- κύμινο
- 4 ποτήρια ζωμό κότας
- γιαούρτι στραγγιστό
- σκόρδο λιωμένο
- σουμάκ
- φρέσκο βούτυρο




Εκτέλεση

Τον κιμά τον έτοιμο τον βάζουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε κύμινο.
Περιμένουμε να σωθούν όσο το δυνατόν τα πολλά υγρά.
Απλώνουμε το φύλλο στο τραπέζι και το χωρίζουμε οριζοντίως και καθέτως σε τετράγωνα 4 εκατοστών περίπου.
Βάζουμε σε κάθε τετράγωνο φύλλο από μισό κουταλάκι κιμά.


Τα κλείνουμε με όποιον τρόπο θέλουμε είτε σε πουγκάκια είτε σε σχήμα βάρκας όπως το πεϊνιρλί.
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για κανένα 20λεπτο.


Έχουμε ετοιμάσει τον ζωμό κότας και με μια κουτάλα ρίχνουμε προσεκτικά τον ζωμό πάνω από τα μαντί.


Τα ξαναβάζουμε στον φούρνο μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.
Έχουμε χτυπήσει το γιαούρτι με το σκόρδο.
Συγχρόνως σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε λίγο σούμακ.
Σερβίρουμε τα μαντί στο πιάτο ρίχνουμε από άνω γιαούρτι και περιχύνουμε με ζεστό βούτυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου