Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κούπα ηλιέλαιο
-1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα πορτοκάλι χυμό
- 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλιά σόδα
- 1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
- 1/2 κούπα σταφίδες ξανθιές
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- σουσάμι



Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το λάδι με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού αφού του έχουμε διαλύσει μέσα την σόδα και ξαναχτυπάμε.
Ρίχνουμε την  κανέλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα. 
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας είτε με μια σπάτουλα είτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Αλευρώνουμε τις σταφίδες και τις ρίχνουμε μαζί με τα καρύδια μέσα στο μείγμα της φανουρόπιτας.
Λαδώνουμε το ταψί μας το αλευρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα.
Το απλώνουμε και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.



Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου